Oblikovanje | Moda

Oblikovati, pomeni nekaj izdelati bolje, inovativno, bolj trajno in če je le mogoče z manj truda, surovin in sredstev. Moda je nekaj, kar je narejeno za eno sezono, kar bo v naslednji sezoni potrebno zamenjati in že po definiciji ni trajnostno. Vedno več in več izdelkov sledi smernicam mode in ne oblikovanja.

LightLine

Izziv pri oblikovanju luči je bil ultra tanek profil za LED luč. Profil premera 14 mm, je oblikovan tako, da hkrati tudi odvaja nastalo toploto »power LED«. Dobili smo luč, ki ne kaže številnih LED točkovnih odsevov na gladkih površinah kot so steklo, plastika ali kovina.

Miza PRT

Miza je izdelana iz C profilirane laminatne plošče, kar daje mizi dobro stabilnost.

Na voljo je v beli barvi, pri večjih naročilih pa je barva poljubna. Mizna plošča je debeline 1cm, rob je vedno črne barve. Noge so prav tako narejene iz laminatne plošče z dodano stransko ojačitvijo, ki kreira “T” v tlorisni projekciji.

Miza zaradi navzdol ukrivljenih stranskih robov daje videz, da je pogrnjena s prtom.

Miza TTTT

Minimalistična miza, s ploščo je izdelano iz masivnega lesa, debeline 4cm. Lahko je narejena iz hrasta, oreha, jesena, javora, hruške ali bukve. Površina je fino brušena in oljena. Noge so izdelane iz kvadratnega profila nerjavečega jekla, velikosti 4x4cm, ki je fino peskan s steklom. S tem dosežemo fino svilnato površino, na kateri se ne poznajo odtisi rok. Odločili smo se za opcijo nog, ki so lahko ravne ali poševne in jih lahko namestimo v različnih pozicijah.

Če je miza dolga od 2 do 5m uporabljamo natezni kabel, ki je pritrjen pod mizo. Omogoča nastavitev in korekcijo povešanja, ki se pojavi pri mizah večjih dimenzij.

db Luč

Svetilo je narejeno iz akrilnega ogrodja in eliptičnih izsekov ekstrudirane polipropilenske plošče, kar kreira mehkobo oddane svetlobe. Izdelana je za fluorescentno svetilno cev dolžine 150cm, v toplem barvnem spektru. Pritrditev na strop s tanko kovinsko struno daje občutek, kakor da svetilo lebdi v prostoru. Nastavitev pozicije luči je mogoča pod različnimi koti s potegom

Miza FIT

Miza je izdelana iz C profilirane laminatne plošče, kar daje mizi stabilnost. Na voljo je v beli barvi, pri večjih naročilih pa je barva poljubna. Noge so narejene iz lesa. Konstrukcija nog v obliki »L« daje mizi možnost nastavitve dveh različnih višin: 30cm in 74cm. Miza je zanimiva za tržišče, kjer sta tradicionalno v uporabi obe višini miz.

Miza TT

Mizna plošča je sestavljena iz masivnih kosov lesa debeline 4 cm s posnetim robom. Debelina robu je 1cm. Lahko je narejena iz hrasta, oreha, jesena, javora, hruške ali bukve. Površina je fino brušena in oljena v naravni barvi. Noge mize so konične oblike in so lahko narejene iz lesa ali aluminija. Površina aluminija je lahko obdelana eloksirano (mat sivo ali črno) ali kromano (polirano refleksno ali črno).

Grafično oblikovanje

Del naše dejavnosti je bilo tudi grafično oblikovanje in industrijska fotografija.

 

BankBox

je hranilnik izdelan iz valovite lepenke v obliki alpske hiške. Kar je nekoč nastalo kot šolski projekt kolega Tineta Vrhunca, se je razvilo v perfektno didaktično orodje za izobraževanje otrok o denarju. Uspešno smo uporabili ta izdelek za zbiranje starih kovancev v največji slovenski banki

Dimniška kapa

Dimniška kapa ščiti dimnik pred vodo. Strešica, ki prekriva dimniško odprtino je izdelana aerodinamično iz dveh kosov nerjaveče pločevine. Na toplotno najbolj obremenjeni točki je dodan sferično oblikovan ščit, ki podaljša življenjsko dobe dimniške kape. Dimniška kapa je zaradi svoje aerodinamike zelo učinkovita pri vseh smereh vetra.