Pravilnik o zasebnosti

Osebni podatki so informacije, ki jih uporabnik posreduje ob brezplačni registraciji in ob sklenitvi naročniškega razmerja. Obvezujemo se, da bomo vse osebne podatke, ki so jih posredovali uporabniki, varovali kot poslovno skrivnost.

Hranimo naslednje informacije:

  • Podatke, ki jih uporabnikove naprave pošljejo ob dostopu do strani.
  • Aktivnosti uporabnikov ob uporabi strani.
  • Piškotke in piškotkom podobne tehnologije.

Kako uporabljamo informacije:

  • Za izboljšave, testiranje in pregled storitev.
  • Za odpravljanje tehničnih težav.
  • Za zbiranje podatkov o hitrosti in odzivnosti strani.

Piškotki

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletno mesto, ki ga obiščete, pošlje brskalniku. Spletno mesto si lahko z njim zapomni podatke o vašem obisku, na primer izbrani jezik in druge nastavitve. Tako je lahko vaš naslednji obisk istega mesta bolj uporaben in lažji. Piškotki imajo pomembno vlogo. Uporaba spleta bi bila brez njih znatno manj enostavna.

Uporabljeni so sledeči piškotki:

  • Google Analytics za analize
  • sistemski piškotki

Nadzor nad piškotki

Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja obiskovalec spletne strani, zato lahko tudi shranjevanje piškotkov kadarkoli po želji omejite ali popolnoma onemogočite.

Informacije za upravljanje s piškotki v spletnih brskalnikih:

Chrome, Mozilla FireFox, Microsoft Internet Explorer 9, Microsoft Internet Explorer 7 in 8, Opera (stran v angleškem jeziku), Safari (stran v angleškem jeziku)

Z nadaljnjo uporabo ali s klikom na katerokoli povezavo na strani, se strinjate z uporabo piškotkov.

Kako so uporabljeni piškotki

Piškotki niso škodljivi, saj ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijave na forumih), za spletne košarice, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani, za vodenje statistike obiska spletne strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri obiskovalca.

Piškotke uporabljamo za različne namene. Uporabljamo jih na primer, da štejemo, kolikokrat ste nas obiskali, da vam pomagamo, da se prijavite za naše storitve, in da varujemo vaše podatke.

Ogledate si lahko seznam vrst piškotkov, ki jih uporablja Google, in preberete, kako Google uporablja piškotke za oglaševanje. V Googlovem pravilniku o zasebnosti je razloženo, kako varujejo vašo zasebnost pri uporabi piškotkov.

Opomba: Piškotke vam bodo verjetno namestila tudi družabna omrežja Facebook, Twitter in Youtube, v kolikor jih uporabljate. Upravljanje z njihovimi piškotki je, tako kot z vsemi piškotki tretjih oseb, izven naših pristojnosti, in je urejeno s pogoji sodelovanja, ki ste jih uporabniki teh omrežij sprejeli ob registraciji.